Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Lilla Torg FF 22 18 1 3 55
2 Vellinge IF 22 15 5 2 50
3 Limhamns FF 22 14 3 5 45
4 Vellinge FF 22 11 5 6 38
5 IFK Klagshamn 22 11 2 9 35
6 Rosengård FF 22 10 2 10 32
7 Husie IF 22 7 6 9 27
8 AIF Barrikaden 22 6 6 10 24
9 Liria IF 22 6 4 12 22
10 Skegrie BK 22 5 3 14 18
11 Arlövs BI 22 4 4 14 16
12 Bosnien Hercegovina SK 22 3 3 16 12

Match

AIF Barrikaden

1 - 1
Gullviksborgs IP
18 augusti 2017
19:00

Skegrie BK

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Skegrie BK

Startelva (4-3-3) Mikael – Jonathan S, Oskar H, Sten, Viktor T – Alex M, Martin, Philip – Linus, Anders, Jimmy

Avbytare var Sebastian Å och Adrian som kom in i pausen och spelade hela andra halvlek, Sebastian som högerytter i det som nu var ett 4-4-2-system och Adrian som vänsterback, Henke som spelade sista halvtimmen som innermittfältare, Oskar W som spelade sista kvarten som anfallare och Albin som inte spelade alls.

Den 4-3-3-taktik som vi började dagens match med föll verkligen inte väl ut. Om tanken var att få bredd i anfallsspelet så blev det inte så eftersom det länge inte blev något sådant över huvud taget.. Det har ju under säsongen allt för ofta blivit så att Anders blivit isolerad på topp men även om det såklart låter lite konstigt så blev det nu tre spelare som blev isolerade eftersom Linus och Jimmy visserligen höll bredden men under den första halvtimmen i princip inte fick en enda vettig boll att jobba med. Avståndet blev också oftast långt mellan mittfält och anfall och vårt underbemannade mittfält hade svårt att stoppa Skegriespelarna när de kom med fart och verkade också ha lite svårt att riktigt hitta sina positioner.

Skegrie tog ledningen redan i 5:e min på straff (en solklar sådan) och redan efter dryga 10 min hade två av våra spelare förverkat sina möjligheter att vara med i vår match mot Vellinge IF på onsdag genom att dra på sig sin tredje utvisning. Verkligen ingen avundsvärd inledning för oss alltså. Att inte Skegrie kunde utnyttja sitt kompakta spelövertag första halvtimmen till att mer eller mindre avgöra matchen var faktiskt rätt anmärkningsvärt. Nu blev det närmaste de kom fler mål en boll som Oskar räddade på mållinjen.

Vi hade denna första halvlek om möjligt än färre vettiga anfall än i inledningen mot Rosengård. Vi hade vårt första avslut i 28:e min men det räckte tydligen med det för att väcka ett som det kändes tidigare lite paralyserat lag. Nu jämnade vi ut spelet och borde faktiskt kunnat kvittera med bara lite bättre avslut. Det som väl egentligen inte var den bästa av de chanser vi hade nu visade sig ända vara den som var närmast att resultera i en kvittering. En boll från Martin gick över målvakten och dalade ner mot bortre krysset men tog ribba-ut.

Skegrie var dock inte utan chanser nu heller och i den 34:e min fick en av deras spelare på ett långskott som hämtat från betydligt högre sammanhang; hårt och skruvat kraftigt inåt och neråt. Bollen såg ut att sitta så perfekt nära krysset att även vi alla runt planen som annars har höga tankar om Mikael som målvakt trodde att inte ens han skulle kunna rädda den här gången. Men vi hade fel. Mikael lyckades med de yttersta av fingertoppar tippa bollen i ribban och över. Fantastiskt skott och en lika fantastisk räddning.

När domaren blåste för halvtidsvila befarade man att vi nu när vi inte fått utdelning på våra chanser här på slutet men fått igång vårt spel kanske tappade bort det igen efter pausen och att Skegrie skulle hitta tillbaka till sitt fina inledande spel. Dessa farhågor kom dock verkligen på skam!!

Hur mycket som berodde på ett något stärkt självförtroende i slutet av första halvlek, hur mycket som berodde på att de överlät initiativet till oss genom att ligga lågt och försvara sin ledning, hur mycket som berodde på att vi återgick till vårt sedvanliga 4-4-2 och inte sist men inte minst hur mycket som berodde på att Sebastian som högerytter i detta system gjorde en formidabel insats på sin kant är svårt att säga men vi tog nu över matchen fullständigt från sekund ett och hade sedan ett kompakt övertag hela vägen till den slutsignal som kom i ett allt mer hotande mörker (vi borde nog ha börjat senast 18.45 och måste helt enkelt ändra på starttiden 19.00 mot Vellinge IF på onsdag).

Vi hade nu när vi flyttat upp laget ordentligt många avslut och många hörnor och surrade väldigt mycket i och runt deras straffområde. Henke hade också en nick som räddades på mållinjen och en prestation som enligt min mening inte uppmärksammades tillräckligt i snacket efteråt var en dribblings/löp-räd som hette duga av Alex i den 58:e min. Han tog sig säkert förbi 5-6 spelare innan han från kortlinjen spelade snett inåt bakåt mot straffpunkten i vars närhet många Barrenspelare fanns men där en Skegriedito kom först till bollen.

Till slut skulle vi dock få vår i det läget minst sagt rättvisa kvittering när Henke i den 74:e min drogs ner i straffområdet vilket resulterade i en straff som Anders satte stensäkert. Efter målet flyttade Skegrie upp laget. Visserligen var det viktigt för oss att få ett segermål men än viktigare vore ett sådant för dem som låg en poäng efter oss och dessutom med en match mer spelad än lagen precis ovanför oss. Deras nu större anfallslusta resulterade i ett bra skottläge efter ett mycket fint anfall men lyckligtvis sköt skytten utanför. Det blev sedan vi som var närmast ett segermål. Först fick Philip på ett tungt långskott som gick i ovankanten av ribban och i slutminuten hade sedan en helt omarkerad spelare vid en hörna en nick tätt utanför – ett jätteläge som borde resulterat i den bästa av avslutningar med segern säkrad med bara sekunder kvar.

En ganska tuff men inte ojuste match som resulterade i hela 7 gula kort varav vi fick 5. Den unge domaren (ej 20 år fyllda!) blåste kanske lite väl mycket men verkade ha bestämt sig för nivån från början och var konsekvent och tydlig och gjorde en bra insats.

Vi borde egentligen vara missnöjda med att bara få med oss en poäng men samtidigt är det ju som alltid så att man ändå är rätt nöjd efter att ha kvitterat efter att ha legat under väldigt länge. Vi var definitivt värda segern. Som framgått var Skegrie klart bättre än vi första halvtimmen men efter en jämn sistakvart i första var vi så överlägsna i andra att en seger vore motiverad.

Statistik: Hörnor: 6-4 Avslut på mål: 10-4 Avslut utanför: 7-7


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anders Folkesson 1 1 0 0 0 0
Adrian Nylin 1 0 0 1 0 0
Jimmy El-Jaleb 1 0 0 1 0 0
Jonathan Satz 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Oskar Hernerud 1 0 0 0 0 0
Philip Hansson 1 0 0 0 0 0
Sebastian Åkesson 1 0 0 0 0 0
Sten Axelson Fisk 1 0 0 1 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 6 maj 2017, 14:00 Skegrie BK - AIF Barrikaden 3 - 0